Printervennlig versjon. Bruk utskriftsknappen i verktøylinja.

Kort fortalt om Wenche

 

Les om Marianne her.
For mer bilder, se 
fotoalbum.

For bilder fra 2006, se 
 fotoalbum 2006

Wenche 
Jeg er gift med Steinar Rye Stange. Sammen har vi 3 jenter, Stine, som ble født i september 2001, Nora født mars 2004 og Tuva født i oktober 2005. Og Steinar har også datteren Jenny på 13 år. Jenny bor i Trondheim, men er hos oss i skoleferiene.

 Mormor og ungene
Tuva (1 år), Stine (5 år) og Nora 2,5 år) med sin beste venn Ole Brum. Mormor i bakgrunnen.

Jeg jobber ca 80-90% på en Bunnpris-butikk i Molde. Der jobber jeg kun kveldsvakter.
Steinar jobber i et firma som heter Triangel Software. Det er et softwarefirma som utvikler internett og intranett løsninger.

Vår største hobby er selvfølgelig hunder og hester. Foruten oppdrett av flatcoat og islandshester, så driver vi med hundekjøring. Steinar kjører i klassen 6 -spann sprint. Det vil si at han kjører med 6 hunder, og sprint er den klassen hvor distansen er kortest og hastigheten høyest. Jeg kjørte i 4 -spann med reservehundene når tiden strekte til (det vil si før ungene ble født..). Hundene vi har er fuglhundkrysninger. For det meste vorsteh, blandet med litt husky, pointer, saluki eller greyhound. Husky er blandet inn for å få bedre pels på hundene, og greyhound og saluki er blandet inn for å få mer hurtighet. Hundene er spesialavlet for hundekjøring. De har tett, kort pels og er både utholdende og raske. Steinar er 2 x Norgesmester (-06 og -08), samt et utall sølv og bronsjemedaljer fra NM. Og også mange gode plasseringer i EM, VM og World Cup. Wenche har en bronsje (-02) og en sølv (-03)fra NM som beste plasseringer (i klassen 4-spann), samt en 8. plass i EM.

EM02
Steinar kjører i EM 2002

 Et bilde fra Noras dåp, mai-04
fra Noras dåp

Hjemme har vi også 3 flat coats, Nemi på 4 år og de to egenoppdrettede Lykke (2,5 år, fra blomster-kullet) og Spencer på 1 år (fra Serie-kullet). Samt engelske springer spanielen Matti på 3 år. De er familiehunder og brukes mer på familieturer, som skiturer med pulk eller akebrett, fjellturer (med og uten kløv) og ellers alle "vanlige" turer. De er også med på rideturer og fungerer utmerket som "hestehunder". Og vi har også 4 fjøskatter, som er utmerket musefangere, 2 kaniner og geita Lotta.. Vi har også flattene Tea (7,5 år), Pepsi (6 mnd) og hannhunden Elvis (3,5 år) ute på for hos kjempetrivelige familier her i Moldeområdet.

Vi bor på en gård på Istad ca 3,5 mil vest for Molde. Vi kjøpte gården høsten 2002, og vi har siden den tid pusset opp huset og ordnet til både hundene og hestene. Vi har bygd eget kennelhus for trekkhundene, mens familiehundene har egen hundegård som de bruker når vi er borte osv. Ellers så går de for det meste løse eller er inne. Vi har ca 140 mål dyrket mark og 100 mål utmark/skog. En del av innmarken brukes til beite til hestene og en del brukes til gressproduksjon. Her er det veldig landlig med flotte tur og treningsterreng for hundene. Rett utenfor huset har vi kun skog og lange grusveier med liten trafikk. Her bruker vi å sykle og trene med vogn, foruten å gå tur og ri. Foruten hundene har vi 6 hester; 5 islandshester og 1 blanding kald/vbarmboldstraver som er Jenny sin. Så det aller meste av vår fritid går med til ungene, dyrene og gården. 

Jeg er også med i styret i Norsk Kennel Klubs region Nordvestlandet, så det går med en del tid til aktiviteter og organisering av hundemiljøet her på Nordvestlandet. Men fryktelig morsomt og lærerikt.
 

 
Nora 1,5 år, høsten 2005 - Stine på sin 4-årsdag, september 2005

Vi er opptatt av naturlig hestefold, og våre hester går på utegang og er barfothester. Jeg trimmer/beskjærer hestene selv, etter naturtrim-metoden. Dette kan leses mer om på andre steder på hjemmesiden. Hundene trenes også etter "positive" metoder, som klikkertrening og shaping. Den største hobbyen innen hundetrening er jakt og lydighetstrening. Har også trent litt spor tidligere, så jeg har lyst til å starte med blodsportrening fra neste vår. Her er det så mye vilt, at det hadde vært morsomt med en godkjent ettersøkshund.

Jenny og Sprett
Jenny og kaninen Sprett
 
Wenche, Stine. Nora og Ingvild på skitur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dyr har alltid vært den store hobbyen min. Fra jeg og Marianne var små, så hadde vi alt av hamstre, kaniner, høner, katter og ellers de dyr vi fant i naturen (mus, edderkopper, pinnsvin, rumpetroll osv). Men etter jeg begynte på skolen, så var det kun hest som gjaldt. Jeg fikk min første hest da jeg var 14 år, etter å ha stelt den samme hesten i 4 år. Faren min bygde en flott stall til meg og drømmen var en realitet. Men da jeg var 20 og flyttet hjemmefra, var det tungvint å ha hest. Så da kjøpte jeg min første hund. Det var en leonberger ved navn Garita (Løveliens Senorita Garita la Bela). Året etter fikk jeg min første flat, som var Ivi (Coneken's Ivrige Inger). Garita fikk desverre forkalkninger i ryggraden og måtte avlives kun 2 år gammel. Men da hadde jeg fått interessen for jakt, agility og lydighet, så det ble ingen flere leonbergere på meg. Flat var rasen 'min'.

Ivi var en unik arbeidshund. Hun hadde en motivasjon og en arbeidslyst uten sidestykker. Men samtidig utrolig rolig og avbalansert i andre situasjoner enn jobb. Vi trente på lydighet og jakt og hun debuterte på jaktprøve kun 11 mnd. Resultaet: 2 x 1. pr i unghundklassen!! Hun var også med i NM-jakt i unghundklassen, men en lang natt i bil satte sine spor. Så hun gikk litt tom i feltet. Hun svevde mellom en 1. og en 2. pr, men dommerne bestemte seg for en 2. Hun var i eliteklassen kun 3 år gammel, men hadde litt problemer med lyd under feltsøk med andre hunder. Motivasjonen var nesten for stor.. Også i lydighetsringen var hun et unikum. Hun var som et duracell-batteri: hun gikk og gikk og gikk og gikk. Det tok ikke lang tid før hun var i eliteklassen. Ellers så trente vi agility og bruks, sånn for gøy. Hun gikk i klasse 2 i agility (flere ganger kun 5 feil fra opprykk) og fikk opprykk til klasse C i bruks på sin første og eneste start. da hadde hun aldri gått et bruks-felt før. Og skjønte ikke helt vitsen med hanskene og alt det andre tullet som lå i feltet. Hvor var fuglene da?? hun var også brukshundkåret og hadde bestått karaktertest. Ivi hadde to kull her hos oss (Beatles-kullet og Donald-kullet). Hun hadde også to kull hos kennel Coneken.

Min andre flat var en hannhund fra kennel Flatterhaft utenfor Göteborg i Sverige. Waco (Flatterhaft Aniseed) var Ivis motstykke. Rolig, meget avbalansert og mye vanskeligere å motivere. Waco lærte meg veldig mye om motivasjonsøkning og generalisering av øvelsene. Men selv om han var meget rolig, startet vi på flere prøver. Han fikk en 2. pr i nybegynnerklassen i jakt, gikk i klasse 2 lydighet og klasse 1 agility.

I 2000 kom vår første brune flat i hus, og den første egenoppdrettede. Nemlig Tea (Attentive&'s Lady Grey). Tea var også veldig rolig og avbalansert, men hun hadde stor apporteringslyst og vannpasjon. Hun ble jakttrent, men vi rakk aldri å starte på prøver pga barnefødsler og flytting.
I 2003 hadde Tea sitt første kull (Sjokolade-kullet) og vi beholdt tispen Tessa (A.&'s Toffifee) som ble satt ut på for til familien Valle i Molde. Vi fikk også etterhvert tilbake hannhunden Zeppo (A.&'s Lion). Zeppo sjarmerte oss helt i senk og vi valgte å beholde han. Desverre så fikk Zeppo et trangt bitt, så vi valgte å omplassere han til familien Ida Andersen i Molde.
I 2004 kjørte vi en "liten" tur til Eskilstuna og Ragnhild Ulin på kennel Almanza. Med oss hjem hadde vi verdens herligst brune lille sjarmør, nemlig Elvis (Almanza Apache Redskin). Elvis skulle bli vår neste avlshund, men sterk grad av HD satte raskt en stopper for det. Elvis bor nå hos Magne Falk i Molde. I oktober i 2004 tok jeg flyet til Nord-Sverige og til Kalix i enden av Bottenviken. Målet var Lena Sundquist og kennel Toffedreams. Der fant jeg drømmevalpen, og Nemi (Toffedreams Shine'n Sparkle) fikk bli med hjem. Nemi er nå ei herlig tispe på 3,5 år og hennes første kull ble født i september-07.
I 2005 kom vår første springer i hus. Lille musa Ellie (Barecho Elegant Touch) er et lite fyrverkeri ute og som en skinnfell inne. Fantastisk herlig, snill og lojal. Men pga mye arbeid for tiden er Ellie (både til stor sorg og glede..) solgt til en familie i Orkanger. Vi savner henne kjempemye, men vet hun har fått verdens beste hjem.
I 2006 hadde Tea sitt 3. kull og vi valgte å beholde verdens søteste lille lykketroll. Nemlig Lykke (A.'s Lily of the Valley). Og i september-06 kom endelig vår etterlengtede finne, springerhannen Matti (Bogaloo&'s Xtra Edition), som jeg eier sammen med Marianne. Fra Nemis første kull beholdt vi verdens nydeligste lille sjarmør Spencer. (A.'s the King of Queens). Vi var også så heldige å finne verdens beste forvert, slik at vi kunne beholde en liten bit av tispa Pepsi (A.'s Ugly Betty). 
Vi har nå hatt flere kull, og flere nye spennende prosjekter er på gang. Så bare følg med på sidene våre..

 

Stine og Ingvild-Mallorca  Tuva 8 mnd

 Ingvild og Stine fra ferieturen på Mallorca Juni-05     -   Tuva 8 måneder.

 


Hundehuset og hundegården i forgrunnen, hvor trekkhundene bor. Bak hundehuset er den ca 3 mål stor løpegården deres. Bak til høyre er verkstedet og aller bakerst  og til venstre er beitene til hestene

 


Logg på/av